"Ako prođemo Sloveniju idemo u finale"

Tanjević za SportSport.ba

"Ako prođemo Sloveniju idemo u finale"

Košarkaška reprezentacija Turske deklasirala je Francusku, te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog košarkaškog prvenstva, kojem su i domaćini.

Tursku sa selektorske klupe predvodi legenda bh. i evropske košarke Bogdan Tanjević, kojem će selektorski angžaman na ovom Svjetskom prvenstvu ujedno i posljednji.

Domaćini SP-a su sa 95:77 deklasirali Francuze, te sada protiv Slovenaca traže prolazak među četiri najbolje selekcije svijeta.

"Utakmica je na početku bila tvrda i teška. Međutim, na početku drugog poluvremena smo ih slomili spintom i trkom na parketu, a tokom drugog dijela smo ih i dotukli", kaže Bogdan Tanjević u razgovoru za SportSport.ba.

"Hidayet (Turkoglu op.a.) je pogodio nekoliko vezanih šuteva, a odbrana je funkcionisala odlično i na plus 25 za nas već je sve bilo gotovo. Do kraja susreta obje su ekipe jedva čekale kraj, a Francuzi su uspjeli smanjiti na pristojnih minus 18".

Turska će za prolazak u polufinale morati preko Slovenije.

"Sedma utakmica na prvenstvu za nas je najvažnija. Ima jedna stara italijanska pjesma koja pjeva o sedam valova i tako nekako je sada nama. Ukoliko bi pobijedili Slovence, onda sigurno idemo u finale, bez obzira ko nam protivnik u polufinalu bio, Španija ili Srbija", rekao je za kraj razgovora za najčitaniji sportski portal u regionu Bogdan Tanjević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.