Ako se oporavi na vrijeme, Bolt će zaigrati na Old Traffordu
Foto: EPA

Sjajni sprinter dobija priliku da pokaže fudbalske vještine

Ako se oporavi na vrijeme, Bolt će zaigrati na Old Traffordu

Legendarni jamajčanski sprinter Usain Bolt bi, navodno, trebao igrati za ekipu legendi Manchester Uniteda u revijalnoj utakmici protiv legendi Barcelone, naravno ako se na vrijeme uspije oporaviti od povrede.

Podsjetimo, Jamajčanin je istegao zadnju ložu tokom finala štafete 4x100 metara, njegove zadnje utrke u karijeri, na Svjetskom prvenstvu u Londonu, međutim britanski mediji prenose da 30-godišnji Bolt ima veliku želju da zaigra na revijalnoj utakmici koja je zakazana za 2. septembar.

"Ovo je njegov dugogodišnji san. On očajnički želi igrati ako se uspije oporaviti od povrede", istakao je novinar The Suna, Simon Boyle, te dodao da bi Bolt mogao u ekipi legendi Uniteda udružiti snage s Ryanom Giggsom i Paulom Scholesom.

Poznato je da je Bolt strastveni navijač Manchester Uniteda, te je u prošlosti nekoliko puta isticao da bi volio igrati za Crvene đavole. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Usain Bolt je svjetski rekorder na 100 metara (9.58) i na 200 metara (19.19), kao i vlasnik osam zlatnih olimpijskih medalja, tako da bi sigurno bilo zanimljivo vidjeti kako se najbrži čovjek na svijetu snalazi na fudbalskom terenu u društvu legendarnih igrača Barce i Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi