Ako se po jutru dan poznaje, Crnogorkama se ne piše dobro
FOTO: EPA

Španija bez problema do pobjede

Ako se po jutru dan poznaje, Crnogorkama se ne piše dobro

Adnan Beganović

Rukometašice Crne Gore nisu se proslavile na otvaranju Olimpijskih igara. Naime, u 1. kolu grupe A Španija je bez većih problema savladala Crnu Goru.

Ženska rukometna reprezentacija Španije neočekivano je bez imalo problema savladala Crnu Goru rezultatom 25:19, a Crnogorke su večeras pružile jednu od najlošijih partija u posljednjih nekoliko godina.

Od samog početka susreta Španjolke su držale konce igre u svojim rukama i kako se bližio kraj prvog dijela njihova prednost je rasla, da bi na domor otišle sa viškom od četiri gola (14:10). U drugom dijelu ništa novo, odnosno Španjolke imaju kontrolu nad susretom i na kraju dolaze do sigurne pobjede (25:19).

Najefikasnije u redovima Španije bile su Alexandrina Cabral, Nerea Pena, Elizabeth Pinedo, te Neli Alberto sa po četiri pogotka, dok je na golu briljirala Silvia Navarro sa 15 uspješnih intervencija. Katarina Bulatović sa pet, te Jovanka Radičević i Radmila Petrović sa po četiri pogotka su bile najefikasnije Crnogorke.

U drugom susretu grupe B olimpijskog turnira za rukometašice Rusija je bila bolja od Južne Koreje (30:25).

U prvom dijelu se igralo uglavnom gol za gol, a na odmor su s golom viška otišle rukometašice Južne Koreje (13:12). U drugi dio Južna Koreja ulazi mnogo bolje i serijom 6:0 stiže do ogromne prednosti (19:12). U tim momentima se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, no Ruskinje nisu mislile tako. U 51. minuti stigle su do izjednačenja (23:23), da bi u finišu još malo dodale gas za konačnih 30:25.

Najefikasnije u redovima Rusije bile su Marina Sudakova sa šest, te Anna Vyakhireva sa pet pogodaka, dok su kod Južne Koreje sa po šest golova najučinkovitije bile Yura Jung i Ona Kim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi