Ako se predomisli i ne prihvati novi ugovor, Thomas Partey bi mogao preseliti u London

Čeka se odluka

Ako se predomisli i ne prihvati novi ugovor, Thomas Partey bi mogao preseliti u London

Reprezentativac Gane Thomas Partey jedna je od najvažnijih karika Simeoneovg Atletico Madrida. I sam Partey je čini se zadovoljan u španskoj prijestolnici, pa je nedavno izjvavio kako namjerava karijeru završiti upravo u dresu Jorgandžija.

Međutim, ako se kojim slučajem predomisli, vrlo lako bi već naredne sezone mogao zaigrati u engleskoj Premier ligi.

Važeći ugovor ovog 26-godišnjeg veznjaka sa Atleticom traje do 2023. godine, ali bi Partey uskoro mogao potpisati novi, dugotrajniji, "bogatiji" i sa većom otkupnom klauzulom.

Ako to ne uradi, Arsenal će navodno spremno čekati.

Španski Libertad Digital ekskluzivno saznaje da je Arsenal obavijestio menadžera Thomasa Parteyja da je voljan aktivirati njegovu otkupnu klauzuli i dovesti ga na Emirates - ako veznjak iz Gane ne potpiše produženje saradnje sa Atleticom.

Otkupna klauzula Thomasa Parteyja u Atleticu trenutno iznosi 50 miliona eura, pa ovaj transfer ne bi bio prevelik zalogaj za londonski klub. Ipak, treba sačekati Parteyjevu odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Partey se nedavno povezivao i sa Interom, navodno je bio velika Conteova želja, ali je ostao u Madridu.

Thomas Partey je čitavu dosadašnju seniorsku karijeru proveo u Atleticu (izuzme li se jednosezonska posudba u Almeriji). Ove sezone je već odigrao 33 meča za Jorgandžije, postigao je tri gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti