Akrapović: Puno Bosanaca u klubu dobro je za aklimatizaciju

Komentar na bh. trio u Romi

Akrapović: Puno Bosanaca u klubu dobro je za aklimatizaciju

Dž. Mrakić

Bruno Akrapović, Faruk Hujdurović, Tomislav Piplica i Marko Topić jedan period istovremeno su nosili period njemačkog Cottbusa.

Njihov rekord po broju „A“ reprezentativaca Bosne i Hercegovine unutar jednog kluba još nije oboren, a naš portal odlučio je kontaktirati jednog od njih kako bi iznio svoje viđenje akumulacije Bosanaca u italijanskoj Romi.

S Brunom Akrapovićem, novim trenerom makedonske Skhendije, popričali smo o značaju većeg broja "zemljaka" unutar jednog kluba, ali i o nekim drugim temama.

Početak razgovora s bivšim bh. reprezentativcem započeli smo pitanjem o njegovom posljednjem trenerskom angažmanu u Makedoniji i šansama drugoplasirane Shkendije da nadoknadi zaostatak od pet bodova za vodećim Vardarom.

"Nova sredina, novi izazov! Očekivanja su velika, kup smatram da je moguće osvojiti, dok u prvenstvu s Vardarom neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da ih stignemo. Doveli smo mlade momke Merajića i Jusufovića iz Olimpica, momci su se dobro uklopili, odlično rade i nadam se da će nam pomoći da ostvarimo što bolje rezultate u drugom dijelu sezone", istakao je Akrapović na početku razgovora za SportSport.ba.

Akrapović je prethodni trenerski angažman imao na Gibraltaru, gdje trenutno igra njegov sin, 21-godišnji Aaron Akrapović.

"Gibraltar je mala zemlja i ljudi tamo se mnogo trude da poboljšaju fudbal u svojoj zemlji. Aaron se dobro uklopio i tamo je definitivno jedan od kvalitetnijih nogometaša. Vrijeme je da ode u ozbiljniji i veći klub od trenutnog i mislim da će već ovog ljeta promijeniti sredinu. Aaron je mlad, bivši je kadetski reprezentativac Italije, ali ima ambicije da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nadam se samo da neće čekati kao ja da debituje tek sa 32 godine".

Kad smo se već dotakli reprezentacije, Akrapović je iznio svoj komentar i po pitanju posljednjeg nastupa naše selekcije u baražu.

"U baražu smo nažalost naletjeli na robusnog protivnika koji je znao nametnuti svoj stil igre i to je ono što je prevagnulo. Irska nipošto nije bolja selekcija, ali mi nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti s obzirom na značaj tih utakmica. Ipak, Mehmed Baždarević je izvrstan trener i vjerujem da će posložiti sve kockice i odvesti nas na naredno veliko takmičenje".

Za kraj, pitali smo našeg sagovornika za komentar na transfer Zukanovića i povećanje kolonije Bosanaca u Romi, s obzirom da je i sam bio u toj situaciji.

"Smatram da je veći broj zemljaka u jednom klubu od velike važnosti za aklimatizaciju igrača. Pored toga, tri bh. nogometaša u ovakvom klubu dokaz su da smo izuzetno moćni i da imamo igrače za najbolje klubove. Hujdurović, Piplica, Topić i ja bili smo izuzetno bliski i druženje je bilo na svakodnevnom nivou. Bio je užitak igrati s tim momcima i svaki je na svoj način posebna osoba. Mi smo bili ti koji su uveli golf-fudbal u Cottbusu i sada, kada vidim da se on sve više igra, mogu reći da smo mi bili pioniri te igre“, uz smijeh je poručio bivši reprezentativac Bruno Akrapović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi