Akrapović: Volio bih da Aaron igra za BiH

Sin nekadašnjeg reprezentativca BiH nastupa za Italiju

Akrapović: Volio bih da Aaron igra za BiH

Nedavno smo razgovovarali sa kadetskim reprezentativcem Italije, Aaronom Akrapovićem koji je u razgovoru za naš portal istakao kako je ponosan što je Bosanac i da je spreman promijeniti nacionalni dres.

Njegov otac, nekadašnji reprezentativac, Bruno kaže kako mu je to najveća želja.

U septembru prošle godine, Aaron je debitovao za U-17 reprezentaciju Italije, domovine njegove majke, u utakmici protiv Njemačke koja je završila rezultatom 2:2.

Nastupa za juniore Reggine, a igra na poziciji krila. Talijani mnogo ulažu u 16-godišnjeg Aarona koji je rođen u Wolfsburgu. No, njegov otac Bruno u razgovoru za naš portal ističe kako mu je najveća želja da ga vidi u dresu reprezentacije Bosne i Hecegovine.

"Za njega je trenutno najbolje da igra za Italiju, jer ga zaista forsiraju i jako se brinu o njemu. Ima izvanredne uslove i može na miru napreduje", rekao je Bruno za SportSport.ba, dodavši:

"Međutim, moja naveća želja je da zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Srce bi mi bilo puno kada bih ga vidio u dresu naše reprezentacije. Aaron me često ispituje kako je bilo izaći na teren protiv Španije i igrati".

"Radi uporno kao i otac, samo je dosta bolji tehničar", dodao je kroz smijeh nekadašnji reprezentativac BiH.

Bruno je 18 puta nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer je za naš nacionalni tim počeo igrati sa 32 godine. No, nadamo se da će Aaron početi ranije i mnogo više puta nositi dres sa svetim grbom.

Nekadašnji reprezentativac 16. januara je dobio UEFA PRO linecnu. U augustu prošle godine proveo je dvije sedmice u Wolfsburgu obavljajući potrebnu praksu. Kaže kako mu je odlično bilo sa Zvjezdanom Misimovićem i Edinom Džekom.

"Pratim sva dešavanja oko reprezentacije. Treba upamtiti jednu stvar, da kod nas nikad nije bilo lako. Ali uvijek je bilo pravih fudbalera i bit će ih. Mi igramo srcem i doći će taj dan kada ćemo otići na veliko takmičenje", rekao je Bruno za kraj razgovora, dodavši kroz smijeh:

"Možda sa mnom kao selektorom".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.