Aktuelni prvak Evrope zaplesao protiv Tanga

Visok poraz bh. šampiona od Kairata

Aktuelni prvak Evrope zaplesao protiv Tanga

KMF Tango doživio je i drugi poraz u okviru grupe C Futsal Cupa, a ovoga puta pravu rezultatsku katastrofu bh. šampion doživio je od aktuelnog prvaka Evrope, kazahstanski Kairat je slavio sa 9:0.

Aktuelni šampion Starog kontinenta koji je i domaćin turnira od samo početka je stavio do znanja našem predstavniku da ih interesuje samo pobjeda, ali su fudbaleri Tanga dobro odolijevali sve do 10. minute prvog poluvremena kada je domaćin poveo sa 1:0 golom Joana, da bi četiri minute kasnije Betao povisio na 2:0. U svega 12 sekundi Leo je za domaće prvo pogodio iz penala, a potom samo što su igrači Tanga krenuli sa centra povisio na 4:0. Do kraja prvog poluvremena rezultat je mogao biti i visočiji, ali je Pengrin promašio penal.

Ono što nije uspio u finišu prvog, Pengrin je uspio početkom drugog dijela igre kada svojim prvi golom na susretu povećava vodstvo šampiona Evrope na 5:0.

Do kraja su za Kairat pogađali Baron, Fumasa, Zhamankulov, da bi konačnih 9:0 postavio Leo kompletiravši tako hat-trick u susretu drugog kola.

U drugom susretu grupe C drugi kazahstanski predstavnik Tuplar sa 4:2 je savladao bjeloruski Vitebsk, pa će se o pobjedniku ove grupe koji će igrati završnicu Futsal Cupa odlučiti u derbiju između dvije kazahstanske ekipe. Tango će u posljednjem kolu igrati sa Vitebskom za treće mjesto. 

Futsal Cup, grupa C, 2. kolo:
Kairat - Tango 9:0
Tuplar - Vitebsk 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti