Aktuelni šampion sve bliži Championshipu

Novi poraz Leicestera

Aktuelni šampion sve bliži Championshipu

Fudbaleri Leicestera doživjeli su danas novi poraz i to na gostovanju kod Swansea sa 2:0 u okviru 25. kola Premiershipa.

Iako su još uvijek aktuelni šampioni, fudbaleri Leicestera sve su bliže da ispadnu iz lige na kraju sezone. Danas su doživjeli poraz od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Swansea.

Utakmica se igrala većinom na sredini terena i bez ozbiljnijih prilika sve do 36. minute kada je Swansea poveo pogotkom Mawsona. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela domaći su postigli novi gol, a strijelac je ovog puta bio Martin Olsson.

Leicester je u nastavku meča učinio sve kako bi izbjegao novi, peti vezani poraz u Premiershipu, ali ipak nisu uspjeli. 

Oni se sada nalaze na 17. mjestu sa 21 osvojenim bodom i imaju samo bod više od opasne zone. S druge strane, Swansea je sada dva mjesta ispred njih sa tri boda više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti