Al Ahly 'daje' više igrača za Svjetsko prvenstvo od Liverpoola

Zanimljivi podaci

Al Ahly 'daje' više igrača za Svjetsko prvenstvo od Liverpoola

Još samo nekoliko sedmica ostalo je do početka najvećeg sportskog događaja u ovoj godini - Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dok se ekipe punom parom spremaju za turnir, mediji izvače što je više moguće zanimljivih informacija. Kao i svaki put, broje se ekipe koje iz svojih redova daju najviše igrača reprezentacijama.

Ove godine prvi na toj listi je Manchester City. Građani su dali čak 17 igrača za Svjetsko prvenstvo, a nakon njih slijedi Real Madrid sa 16. Naredna je Barcelona (14), Chelsea (13), PSG (12), Tottenham (12), Manchester United i Bayern Minhen po 11 itd.

Ono što je veoma zanimljivo je podatak da egipatski Al Ahly i Al Ahli iz Saudijske Arabije nude po osam igrača, odnosno jedan više od finaliste Lige šampiona, Liverpoola. Na listi slabo kotira i Arsenal sa također sedam igrača kao Liverpool, a ništa puno bolji nije ni Atletico Madrid, aktuelni osvajač Evropa lige, sa devetoricom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo počinje 14. juna i trajat će do 15. jula.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi