Ništa od Halilhodžića: Trofejni klub iznenadio imenovanjem novog trenera

Odlučili su se za ovaj potez

Ništa od Halilhodžića: Trofejni klub iznenadio imenovanjem novog trenera

Haris Zilić

Egipatski velikan Al Ahly ozvaničio je saradnju sa novim trenerom.

Ekipu će preuzeti 61-godišnji Švicarac Marcel koller.

Ova informacija ozvaničena je danas, a ovo znači da naš Vahid Halilhodžić neće preuzeti egipatski tim kao što se špekulisalo posljednjih dana.

Koller je posljednji angažman imao u Baselu, s kojim je prekinuo saradnju u augustu 2020. godine tako da dvije pune godine nije imao angažman.

Halilhodžić je bio među glavnim kandidatima nakon odlaska sa klupe Maroka, međutim čelnici Al Ahlya odlučili su se za drugi potez.

Koller je pored Basela u karijeri vodio Bochum, Koln, Grasshopers, St.Gallen, Will, a bio je i selektor Austrije u periodu od novembra 2011. do oktobra 2018. godine.

Švicarski stručnjak će na klupi najtrofejijeg egipatskog kluba zamijeniti Portugalca Ricarda Soaresa čijim učinkom rukovodstvo Al Ahlyja nije bilo zadovoljno.

Iako je Soares klub Al Ahly će preuzeo u maju ove godine, igra egipatskog velikana nije napredovala niti u jednom segmentu i u klubu su se odlučili na radikalne promjene.

Al Ahly je osnovan prije 115 godina u glavnom gradu Egipta Cairu. Najveći su egipatski klub s 42 titule prvaka, 37 osvojenih Kupova i 11 Superkupova.

Također, egipatski velikan je najveći klub Afrike. Osvojili su 10 titula kontinentalnog šampiona, te ukupno 23 titule na klupskom nivou u Africi. Proglašeni su najvećim afričkim klubom 20. stoljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi