Vahid Halilhodžić preuzima jedan od najtrofejnijih klubova svijeta
Foto - EPA

Novi trenerski izazov

Vahid Halilhodžić preuzima jedan od najtrofejnijih klubova svijeta

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić dobio je prije nekoliko dana otkaz na klupi selekcije Maroka.

Iskusni 70-godišnji stručnjak napustio je klupu Maroka nakon tri godine te ga nažalost ponovo nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu gdje je uspio odvesti ovu selekciju.

Razloge otkaza bh. stručnjaku saopštio je predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Faouzi Lekjaa.

"Vahid Halilhodžić je dobio otkaz zbog njegovog lošeg odnosa s glavnim igračima koje je otjerao iz ekipe", rekao je prvi čovjek marokanskog fudbala.

Iskusni stručnjak otkaz je naplatio tri miliona eura, a ne bi trebao ni dugo čekati na novi posao. Njemu je ponuđeno mjesto trenera egipatskog velikana Al Ahlyja.

Jedan od najtrofejnijih klubova svijeta poslao je ponudu Halilhodžiću. Žele ga na klupi u novoj sezoni, a tamo bi trebao zamijeniti Portugalca Ricarda Soaresa čijim učinkom rukovodstvo Al Ahlyja nije zadovoljno.

Oglasi

Iako je klub preuzeo u maju ove godine, igra egipatskog velikana nije napredovala niti u jednom segmentu i Al Ahly će po svemu sudeći ponovo ostati bez titule prvaka i to drugu uzastopnu sezonu. Četiri kola su do kraja prvenstva, a velikan je tek na trećem mjestu i gotovo bez šansi za naslov.

To se ne dopada rukovodstvu kluba. Soares je na izlaznim vratima tima i svi se nadaju da će Halilhodžić prihvatiti ponudu da povede ekipu u novoj sezoni.

Al Ahly je osnovan prije 115 godina u glavnom gradu Egipta Cairu. Najveći su egipatski klub s 42 titule prvaka, 37 osvojenih Kupova i 11 Superkupova.

Također, egipatski velikan je najveći klub Afrike. Osvojili su 10 titula kontinentalnog šampiona, te ukupno 23 titule na klupskom nivou u Africi. Proglašeni su najvećim afričkim klubom 20. stoljeća.

Vahid Halilhodžić je posljednji klupski angažman imao u francuskom Nantesu. Tu je boravio između dva selektorska posla u Japanu i Maroku.

Ranije je vodio još reprezentacije Alžira i Obale Slonovače, a u klupskoj karijeri predvodio je još Al Ittihad, Trabzonspor, Dinamo Zagreb, PSG, Rennes, Lille, Raja Casablanca i Beauvais.

Top Komentari

Fareus1921
Kad pročitaš pomisliš ono neki europski tim, makar neki stari tim koji je imao slavu, ili bar neki neeruopski kao Boca il River a ono te dočeka Egipat
11 3
PapaK
Bitan mi je Vaha koliko i nasa repka njemu. Nimalo znaci.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi