Al Ahly otpustio Gilberta

Al Ahly otpustio Gilberta

Edmir Škorić

Egipatski prvak Al Ahly ne računa više na iskusnog Gilberta, koji je u tom klubu proveo posljednjih osam sezona.

Gilberto (28) u Al Ahlyju je od 2002. godine, a klub ga je otpustio zbog pravila o tri strana igrača u jednoj momčadi. Tako su Egipćani odlučili dati priliku Mohameu Ghaddaru, a Gilberto će morati potražiti novi klub.

Angolski reprezentativac je posljednjih sezona igrao važnu ulogu u Red Devilsima, ali niz povreda u prošloj sezoni je, ipak, bilo presudno.

Navodno je ljuti Ahlyjev rival, tim Zamaleka, zainntersovan za ovog svestranog igrača, no iz Ahlyja su to demantovali.

"Gilberto želi igrati u susjednoj arapskoj zemlji, kako bi se finansijski osigurao. Neki arapski klubovi su već izrazili interes da ga dovedu ovog ljeta", dodaje se u saopštenju kojeg je izdao egipatski Ahly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.