Slaven Bilić jučer razbio Al Ahli, danas mu taj tim "oteo" najboljeg igrača i doveo u svoje redove!

Cijena devet miliona eura

Slaven Bilić jučer razbio Al Ahli, danas mu taj tim "oteo" najboljeg igrača i doveo u svoje redove!

Eldar Ganibegović

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić jučer je svoj Al Fateh predvodio do uvjerljive i iznenađujuće pobjede protiv Al Ahlija (5:1), a već danas ozvaničen je transfer iz Al Fateha u Al Ahli. Cijena je devet miliona eura, a otišao je najbolji igrač.

Sa sedam Saudijaca i još četiri vrlo nepoznata igrača prosječnim poznavaocima i pratiocima fudbala, Slaven Bilić je jučer s Al Fatehom rezultatom 5:1 razbio Al Ahli u petom kolu Saudi Pro lige.

Za goste su igrali igrači poput Mahreza, Ibaneza, Veige, Kessieja, Demirela, Firmina i Saint-Maximina, ali sve je to bilo uzalud protiv Bilićevog tima.

Samo dan nakon te utakmice i debakla koji je Al Ahli doživio, ozvaničen je transfer upravo iz Al Fateha u Al Ahli. Ofanzivac Firas Al-Buraikan je za devet miliona eura prešao u Al Ahli.

Radi se o najboljem igraču Al Fateha. Na pet mečeva ove sezone postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju, te će njegov odlazak biti veliki udarac za Slavena Bilića i ekipu.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je i reprezentativac Saudijske Arabije za koju je na 32 nastupa od 2019. godine kada je debitovao postigao šest pogodaka.

Narednu utakmicu igrat će upravo u dresu Saudijske Arabije i to protiv Južne Koreje. Taj prijateljski meč igra se 12. septembra.

Debi za Al Ahli Al-Buraikan trebao bi imati 16. septembra kada u 6. kolu Saudi Pro lige njegov novi tim dočekuje Al-Taawoun.

Spomenimo i to da je danas u Saudijsku Arabiju iz PSG-a stigao Georginio Wijnaldum. Za osam miliona eura doveo ga je Al-Ettifaq.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi