Prvi čovjek Seville sam pogazio svoju riječ - Šta će reći Sergio Ramos!?

Već smo ga vidjeli u Al Ittihadu, ali...

Prvi čovjek Seville sam pogazio svoju riječ - Šta će reći Sergio Ramos!?

Eldar Ganibegović

Sergio Ramos na korak je (bio) do prelaska u Al Ittihad, ali je sada Sevilla ponovo ušla u cijelu priču. Zbog toga još uvijek Španac nije odlučio gdje će nastaviti karijeru, a glavni krivac u svemu je sigurno Pepe Castro, prvi čovjek Seville.

Nakon dvije godine koje je proveo u PSG-u, Sergio Ramos je ovog ljeta postao slobodan igrač no još uvijek nije potpisao za novi klub.

Za njega od početka nije bila opcija odlazak van Evrope, povezivao se s nekim turskim velikanima poput Bešiktaša i Fenerbahčea, a danas je objavljeno kako ga još samo potpis dijeli od Al Ittihada.

Međutim, novinar specijalizovan za transfere, Fabrizio Romano, objavio je upravo kako je Sevilla dala ponudu za Sergija Ramosa, koji zbog toga oklijeva da kaže konačno da pomenutom klubu iz Saudijske Arabije.

Prvi čovjek Seville, Pepe Castro, definitivno je sam sebi srozao ugled pogazivši svoju riječ, s obzirom na to da je ne tako davno javno poručio da mu Ramos ne treba u ekipi.

Oglasi

"Imamo svoj plan kao i svaki prijelazni rok, ali Ramos nam nikada nije bio opcija. On nam ne treba. Imali smo neke direktne i indirektne ponude, ali nismo se time bavili", rekao je Pepe Castro prije utakmice Superkupa Evrope protiv Manchester Cityja.

Na kraju ostaje samo da čekamo i vidimo gdje će Ramos nastaviti karijeru. Nagađanja je mnogo, a sve se okreće iz dana u dan.

Očigledno je i sam Ramos neodlučan. Nije tajna da želi da ostane igrati u Evropi i sve dok nije stigao do zida nije prihvatao ići u Saudijsku Arabiju, a sada kada jeste, javila mu se Sevilla.

Sevilla je poražena u prve tri utakmice u La Ligi ove sezone, a izgubila je i meč UEFA Superkupa od Manchester Cityja te je na te četiri utakmice primila čak devet golova i pojačanje u odbrani bi im sigurno dobro došlo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Sergio Ramos je dijete Seville iz koje je 2005. godine otišao u Real Madrid, a 2021. i u PSG. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi