Tri crvena kartona, sramotno ismijavanje i spektakl Cristiana Ronalda: Al Nassr osvojio trofej!
Foto: AP Photo/Samah Zidan)

Finale Kupa arapskih šampiona

Tri crvena kartona, sramotno ismijavanje i spektakl Cristiana Ronalda: Al Nassr osvojio trofej!

Endin Čaušević

Al Nassr je večeras u fantastičnom finalu Kupa arapskih šampiona nakon preokreta i produžetaka pobijedio Al Hilal sa 2:1, te je osvojio trofej. Junak je bio nevjerovatni Cristiano Ronaldo koji je odigrao spektakularnu utakmicu, a sve je počelo sramotnom provokacijom s protivničke strane.

Od početka utakmice gledali smo dosta grubu igru s obje strane zbog čega u prvom poluvremenu i nije bilo nekih toliko značajnijih prilika.

Međutim, u drugom poluvremenu počeo je spektakl. Al Hilal je uspio iz prve prave prilike da dođe do prednosti, no ono što se dešavalo nakon toga je zaista nevjerovatno.

Al Hilal je poveo u 51. minuti kada je Malcom prošao po lijevoj strani i ubacio za Michaela koji glavom sjajno pogađa za 1:0. No, tada je na šok i nevjericu ismijavao Ronalda kopiranjem njegove proslave gola dok su navijači Al Hilala uzvikivali "Siiiuuu".

No, to je samo probudilo zvijer u Ronaldu što je na kraju presudilo. Činilo se da je Al Nassr na koljenima kada je Al Amri dobio crveni karton u 71. minuti, ali kada imate Ronalda u ekipi onda nikada ne smijete reći da je kraj.

Oglasi

Samo tri minute kasnije Al Nassr je poravnao na 1:1. Talisca prolazi po desnoj strani i ubacuje u peterac, a tu je kao magnet bio Ronaldo koji pogađa za 1:1 i vraća svoj tim u potpunosti u utakmicu.

Nekoliko minuta kasnije Ronaldo je zabio gol za 2:1, ali je on poništen zbog ofsajda. U regularnih 90 minuta nije bilo promjene rezultata, te smo otišli u produžetke.

Iako je Al Hilal imao igrača više to ovom timu nije previše pomoglo. U 98. minuti na scenu je ponovo stupio nevjerovatni Ronaldo koji je pokazao da je čovjek za velike utakmice i trofeje bez obzira gdje igrao.

Ronaldo je nakon što je jedan od njegovih saigrača pogodio prečku odbijenu loptu poslao u mrežu za 2:1 i potpuni prekret Al Nassra.

[twitter]https://twitter.com/vini_ball/status/1690412107836088320[/twitter]

Al Nassr je do kraja utakmice uspio da sačuva prednost i dođe do pobjede i trofeja zahvaljujući nevjerovatnom Ronaldu. Inače, Portugalac je iz igre izašao u 115. minuti, a iako ima već 38 godina odigrao je skoro svih 120 minuta.

Također, pored igrača manje ekipa Al Nassra je dobila još dva crvena kartona. "Pocrvenili" su Al Boushail i Castro koji su bili na klupi. Oni su crvene kartone dobili zbog prigovora.

Top Komentari

TarpiTarpi
U jednom tekstu tri puta piše nevjerovatni Ronaldo, znaš li ti za neki drugi pridjev covjece?
6 1
znalac001
Goat
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije