Doveo Al Hilal u vodstvo i na brutalan način provocirao Ronalda, pa na kraju se kajao

Michael samo dodatno motivisao Portugalca

Doveo Al Hilal u vodstvo i na brutalan način provocirao Ronalda, pa na kraju se kajao

Endin Čaušević

Al Ittihad i Al Nassr igraju trenutno veliko finale Kupa arapskih šampiona, a glavna priča su Michael i Cristiano Ronaldo koji su zabili golove za svoje timove, no ono što je uradio napadač Al Hilala je mnoge ostavilo bez teksta.

Al Hilal i Al Nassr briljiraju na ovom takmičenju i sasvim zasluženo su se našli u velikom finalu, ali na kraju titula je mogla pripasti samo jednoj ekipi.

U prvom poluvremenu gledali smo veliku borbu na terenu i dosta grubu igru s obje strane. Golova u prvih 45 minuta nije bilo, no drugo poluvrijeme počelo je na najbolji način.

Al Hilal je uspio prvi da dođe do prednosti u 51. minuti kada je Malcom odlično ubacio u peterac gdje je Michael sjajno zabio gol glavom, no potom je uradio ono što niko nije očekivao.

Oglasi

Michael je proslavio gol u stilu Cristiana Ronalda i to pred očima Portugalca koji je gledao kako su navijači Al Hilala uzviknuli "Siuuu".

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1690401144114147328[/twitter]

Međutim, to je samo probudilo bijes i želju Ronalda za osvetom, a Micaelova provokacija na kraju se pokazala kao velika glupost koja je dala dodatni motiv igračima Al Nassra da se ne predaju i bore do kraja.

Al Nassr je u 71. minuti ostao s igračem manje jer je Al Amri dobio crveni karton i tada se činilo da je sve gotovo. No, samo tri minuta kasnije šok za Al Hilal.

Talisca je prošao sjajno po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gdje je bio Ronaldo koji pogađa za 1:1 i vraća Al Nassr u život iako su ih svi otpisali, a na taj način pokazao je i Michaelu da ga nije smio ismijavati.

Ronaldo je svega nekoliko minuta kasnije zabio gol i za totalni preokret i vodstvo od 2:1, ali je isti poništen na kraju zbog ofsajda.

Nakon 90 minuta igre rezultat je 1:1, a pobjednika i osvajača Kupa arapskih šampiona ćemo saznati nakon produžetaka i penala ako bude neriješeno i nakon dodatnih pola sata igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije