Bogataši stigli u London po Mitrovića - Hrpa novca je na stolu i ne odlaze dok sve ne završe!
Aleksandar Mitrović na stolu ima ponudu od 75 miliona eura za tri godine. To se ne odbija (Foto: Andrew Yates / Reuters / AP)

Srbin pred potpisom života

Bogataši stigli u London po Mitrovića - Hrpa novca je na stolu i ne odlaze dok sve ne završe!

Midhat Šljivak

Srpski napadač Aleksandar Mitrović (28) mogao bi ipak napustiti ekipu Fulhama. Rukovodstvo Al Hilala danas je stiglo u London po 28-godišnjeg napadača i ne odlaze dok se dogovor o transferu ne postigne.

Aleksandar Mitrović karijeru bi ipak mogao nastaviti u redovima Al Hilala iz Saudijske Arabije. Rukovodstvo ovog kluba stiglo je u London i kući se ne vraćaju bez 28-godišnjeg srpskog napadača.

Mitrović je odavno dogovorio sve uslove s Al Hilalom po kojem bi dobio 75 miliona eura neto za tri sezone, ali je Fulham odbijao sve ponude koje su došle i koje su išle i do 50 miliona eura.

Bogati Arapi nisu odustali. Odlučili su lično doći u London i završiti posao. Odlučni su da sve bude gotovo što prije i na kraju bi ipak moglo doći do velikog transfera.

Za stolom će pored predstavnika Al Hilala biti lično srpski napadač i predstavnici tima s Craven Cottagea. To bi moglo pojačati šanse za dogovor i vidjet ćemo koliko će Fulham novca izvući.

Oglasi

Prvi čovjek kluba Tony Khan ne cijeni previše arapski novac što je pokazao nedavnom izjavom, nazvavši čelnike Saudijske Arabije ubicama.

"To je zaista nevjerovatno. Smatram da ako imaš dovoljno novca, možeš se izvući da uradiš bilo šta, pa čak i s ubistvom", rekao je Khan aludirajući na ubistvo novinara Jamala Khashoggija 2018. godine u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Pokušavaju dovesti sve najbolje igrače svijeta. Ipak, mi smo izričiti i posvećeni tome da zadržimo svoje najbolje igrače", poručio je Khan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Srpski napadač je stigao u Fulham u februaru 2018. godine. Odigrao je 205 utakmica i postigao je 111 golova.

Nema dileme da bi 28-godišnji napadač zbog cifre koju bi dobio rado naredne tri sezone proveo u Saudijskoj Arabiji, a treba istaći da u Fulhamu zarađuje 'samo' četiri miliona eura.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Halooo! Ima li gdje Bošnjaka kod vas? Samo Srbin i Hrvat.
0 1
Zenicanin
I nije neki aman napadac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi