Kreirali su senzaciju, a onda su došle gazde: Uslijedile su riječi zbog kojih će "dobiti krila"

Sada ih čeka finale

Kreirali su senzaciju, a onda su došle gazde: Uslijedile su riječi zbog kojih će "dobiti krila"

A. Čaušević

Finala klupskih svjetskih prvenstava su obično rezervisana za prvake Evrope i Južne Amerike, ali to ovaj put neće biti slučaj pošto je predstavnik Azije kreirao svojevrsnu senzaciju. 

Fudbaleri Al Hilala su odigrali utakmicu karijere. Sa iznenađujućih 3:2 pobijedli su Flamengo te su izborili finale gdje ih čeka bolji iz duela Real Madrid - Al Ahly.

Saudijci posljednjih godina ulažu ogroman novac. Reprezentacija te zemlje je oduševila na Mundijalu u Kataru, a jasno je da i klubovi napreduju.

Nakon što su izacili Flamengo igrači Al Hilala su primili vijest zbog koje će u finalnom duelu "dobiti krila" bez obzira ko im bude rival.

Naime, vlasnici i saudijska vlast su odlučili da budu široke ruke pa su igračima ovog kluba dali ogromne premije za izbacivanje Flamenga.

Saudijski biznismen Al Waleed bin Talal Al Saud je po svakom igraču dao po 26.000 dolara, dok je ministar sporta Abdulaziz bin Turki Al Saud dao premiju od po 24.000.

Oglasi

Dakle, svaki igrač Al Hilala je za izbacivanje Flamenga dobio po 50.000 dolara, a premija za pobjedu u finalu će sigurno biti mnogo veća.

Interesantno da Al Hilal prvak Azije bio 2021. godine, a fudbalska asocijacija tog kontinenta je odlučila da upravo Saudijce pošalje na Mundijal za klubove.

To se ispostavilo kao pravi potez pošto su uspjeli izboriti finale i imat će priliku da kreiraju svojevrsno fudbalsko čudo.

Inače, ovaj klub je najveći rival Al Nassra za kojeg od početka 2023. godine nastupa Cristiano Ronaldo, najpopularniji fudbaler današnjice i sa 18 titula prvaka najtrofejniji je klub Saudijske Arabije.

Za Al Hilal ne nastupa previše zvijezda. Najpoznatije ime je svakako Odion Ighalo koji je svoje ime izgradio u Premiershipu, a trener je 63-godišnji Argentinac Ramon Diaz.

Promo

Top Komentari

rl9_barca
Pa gospdo iz ss.ba ako je vama samo ighalo poznat onds okejj,,musa marega se dokazao u portu,sad je u hilallu,luciano vietto je poznato ime u europi,a za aziju je klass,,pa momak iz benfice carillooo,ovo nikako nije senzaxija al hilala,ljudi inaju dostoine igrwce za juznoamericke timove,vec za reall,ali postonje real u povredama svasta moze biti,,jer sumnjam da egipcani mogubizbaciti real
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi