U Saudijskoj Arabiji se desilo do sada neviđeno, krivac je Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo efekat u Saudijskoj Arabiji.

Ima ogroman uticaj

U Saudijskoj Arabiji se desilo do sada neviđeno, krivac je Cristiano Ronaldo

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo napravio je neočekivan potez i karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji. Izazvalo je to erupciju oduševljenja i fudbalsku euforiju u ovoj azijskoj zemlji, a kakav uticaj Ronaldo ima pokazala su dešavanja na jednoj utakmici u tamošnjoj ligi.

Dana 22. novembra 2022. godine objavljeno je da se razilaze Cristiano Ronaldo i Manchester United nakon niza međusobnih problema.

Malo ko je mogao očekivati tada da će Portugalac dignuti sidro i napustiti evropski fudbal, no to se na kraju zaista dogodilo.

Iako je 2015. godine govorio kako mu nije opcija ići na egzotične destinacije pred kraj karijere, sada je očito promijenio mišljenje i potpisao najbogatiji ugovor u historiji fudbala.

Otišao je Cristiano Ronaldo u Al-Nassr gdje još uvijek čeka na svoj debi, ali se već pokazalo da ima ogroman uticaj.

Jučer je odigrana utakmica između Al-Ittihada i Al-Hilala. Na prvi pogled, nikakve veze s Cristianom Ronaldom, ali se na njoj dogodilo nešto što pokazuje koliki zapravo uticaj u fudbalskom svijetu ima Ronaldo i kolika euforija vlada u Saudijskoj Arabiji zbog njegovog dolaska. 

Oglasi

Naime, u jednom momentu su dva navijača utrčala na teren u toku spomenute utakmice i oponašala Ronaldovu legendarnu proslavu pogodaka pod nazivom "siu". 

Inače, Ronaldov debi se očekivao juče u meču protiv Al-Taeeja i sve karte su bile rasprodane, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Prvo je ta utakmica pomjerena za 24 sata kasnije zbog nevremena koje je smetalo električnoj energiji na stadionu, a Ronaldo će osim ove propustiti još jednu utakmicu.

Zbog kazne od dvije utakmice suspenzije koju je dobio u Engleskoj, a odraditi će je u Saudijskoj Arabiji, Ronaldo bi trebao debitovati za svoj novi klub tek 21. januara kada dočekuju Al-Ettifaq.al

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi