Aladin Šišić pogodio za Domžale, pa pocrvenio

Prva liga Slovenije

Aladin Šišić pogodio za Domžale, pa pocrvenio

Bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Aladin Šišić postigao je jedini pogodak za Domžale u današnjem porazu od Olimpije iz Ljubljane, rezultatom 1:2. 

Šišić je u igru ušao na poluvremenu, pogodak je postigao petnaest minuta kasnije, a deset minuta prije kraja zaradio je drugi žuti karton. Pogodak za 1:1 postigao je Omladic dvadeset minuta prije kraja, da bi konačnih 1:2 postavio Vukčević u nadoknadi vremena. Kenan Horić u domaćem timu igrao je svih 90 minuta.

Novi prvak, Maribor trijumfovao je na gostovanju protiv Gorice rezultatom 2:1. Strijelac za domaći tim bio je Lapadula, dok su za goste pogađali Zivko i Stojanović. Nusmir Fajić nije konkurisao za današnji meč.

Budući drugoligaš Triglav poražen je na domaćem terenu od Celja rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Verbic.

Ulogu favorita opravdao je Koper na gostovanju kod Zavrča trijumfom od 2:1. Pogotke za pobjednički tim postigao je Stomajer, dok je čast domaćina spasio Sambolec. Pero Ivetić u timu Kopera igrao je svih 90 minuta.

Velenje je kao domaćin rezultatom 4:2 porazilo tim Krke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.