Nakon poraza na Grbavici

Alagić: Kad smo trebali dati drugi gol, napravili smo grešku

Kadeti Sarajeva su u okviru 28. kola Premijer Omladinske lige poražen u gradskom derbiju od Željezničara s 2:1.

Uprkos porazu dva kola prije kraja prvenstva Bordo kadeti su zadržali lidersku poziciju, ali prednost u odnosu na gradskog rivala sada iznosi samo tri boda.

"Mi nismo iskreno ni došli da se branimo, iako smo slabo otvorili prvo poluvrijeme. Momci nisu bili na nivou, imam osjećaj da su se malo prepali što je malo i utjecalo i na našu igru. Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo otvorenije i čvršće, što smo i ispoštovali jer smo u drugom poluvremenu imali dosta šansi. U tom periodu igre smo bili bolji, konkretniji, izjednačili smo, ali kada smo trebali dati drugi gol dogodila se greška pa smo iz slobodnjaka primili pogodak", istakao je Sanjin Alagić, trener kadetske selekcije FK Sarajevo, te dodao:

"Mislim da je Željo zasluženo pobijedio, iako smo i mi imali svoje šanse. Žao mi je što nismo došli do boda, jer smo objektivno do njega mogli".

Do kraja su još dva kola, a kadeti Sarajeva imaju dvije meč lopte.

"Svakako da vjerujemo u šampionsku titulu. Mogli smo je ovjeriti i ovdje na Grbavici, ali mi nastavljamo svojim standardnim i ustaljenim ritmom. Imamo još ta dva kola za koja se nadam da ćemo završiti na najbolji mogući način", rekao je trener Bordo kadeta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti