Pomoćnik Vinka Marinovića ističe da je veoma bitno da ekipa rano postigne gol, jer će gosti sigurno igrati defanzivno i tražiti svoju šansu iz kontranapada i prekida

Trener u mladoj selekciji BiH uoči meča s Moldavijom

Alagić: Moramo rano postići gol i onda će nam put do pobjede biti olakšan

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH od ponedjeljka se nalazi u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje se priprema za prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Moldavije.

Izabranici Vinka Marinovića žele kvalifikacije otvoriti pobjedom, a atmosfera u ekipi je sjajna, te su igrači spremni da već u prvoj utakmici osvoje tri boda.
O radu selekcije, te očekivanjima od prve utakmice i općenito od kvalifikacija danas je nešto više novinarima kazao pomoćni trener Sanjin Alagić.

"Prva utakmice je uvijek i najteža, igramo protiv Moldavije koja nema šta izgubiti ovdje. Nisu sigurno za podcijeniti i očekuje nas zahtjevna utakmica jer će oni vjerovatno igrati dosta zatvoreno. Moramo na pravi način otvoriti utakmicu, postići rani gol i onda će biti lakše, te osvojiti tri boda na početku kvalifikacija" ističe Alagić.

Kostur tima i sistem igre neće se mijenjati

"Pa imamo tu igrače, koji su nastupili u prošlim kvalifikacijama, tako da postoji neki određeni kostur tima. Sistem igre vjerovatno na početku nećemo mijenjati, a vidjet ćemo sve kako će se utakmica odvijati i tako ćemo donositi određene odluke", kaže pomoćnik Vinka Marinovića.

Reprezentacija BiH nalazi se u teškoj grupi, ali su pokazali već da mogu igrati i jačim ekipama

"Prošle kvalifikacije su bile pokazatelj da u našoj zemlji imamo kvalitete. Nadamo se da ćemo i u ovim kvalifikacijama predstaviti našu državu na pravi način. Vjerujemo da ćemo dobro otvoriti kvalifikacije, pa ćemo ići od utakmice do utakmice. Kada je u pitanju igrački kadar, na povrede su se žalili Šabanović, Čatić i Mulahusejnović, pa vidjet ćemo danas nakon kontrole kod doktorskog tima, ali vjerujem da će oni biti spremni za utorak", kazao je Alagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi