Poslije pobjede nad gradskim rivalom

Alagić: Zasluženo smo osvojili tri boda

Kadeti Sarajeva su u okviru zaostale utakmice 13. kola Premijer omladinske lige za kadete sa minimalnih 1:0 savladali vršnjake iz Željezničara. Strijelac jedinog gola bio je Smajlagić.

"Svakako da sam zadovoljan, prije svega disciplinom u igri, ponašanjem momaka u igri. Moram reći kako Sarajeva, tako i Željezničara. Bilo je fer, sportski i korektno, što mene posebno raduje kao jednog sportskog radnika, da su momcima bez obzira na naboj derbija shvatili da je ovo utakmica koja predstavlja srce ovoga grada", rekao je trener Sarajeva Sanjin Alagić, nakon utakmice.

Trener kadeta Sarajeva složio se sa našom konstatacijom da je u prvom poluvremenu bolji bio Željezničar, dok su njegovi izabranici u drugom dijelu utakmice pokazali mnogo bolju igru u odnosu na prvih 40 minuta.

"Slažem se sa vama. Mislim da smo dosta bojažljivo ušli u prvo poluvrijeme, tako da se to osjetilo na našoj igri. Iako smo imali dvije – tri izgledne situacije gdje je falilo koncentracije u završnici, ali to smo ispravili u drugom poluvremenu gdje smo bili dosta opasniji, konkretniji, mislim i fizički spremniji, te smo na kraju realizovali tu šansu i zasluženo osvojili tri boda", istakao je na kraju trener Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.