Alal vera Haldorssone: Reklama islandskog golmana izgleda impresivno

Potpisuje režiju

Alal vera Haldorssone: Reklama islandskog golmana izgleda impresivno

Island do prije dvadeset godina nije imao deset čestitih stadiona, zvali smo ih ribarima, no danas Islanđani ne samo da igraju dobro fudbal, već su nevjerovatno dragi, simpatični, zanimljivi. 

Na kraju krajeva ni Doha prije 20 godina nije bila ni sjena današnje. Štaviše, veleljepne zgrade bile su samo u planu, danas je to grdosija od grada, u kojem će se za četiri godine igrati Svjetsko prvenstvo.

Jedan od islandskih igrača koji se posebno izdvaja je golman Hannes Haldorsson, po vokaciji režiser, a u slobodno vrijeme golman koji brani penale Messiju.

Zbog ljubavi prema režiji, odlučio je da se bavi fudbalom, smatrajući da će tako brže zaraditi novac neophodan za snimanje filma.

"Kamera je moja prva ljubav. Fudbalom se bavim samo da bih zaradio novac kako bih ostvario svoj san - da snimim horor film", rekao je svojevremeno.

Režirao je spot za pjesmu sa kojom je Island nastupao na Evroviziji 2012. godine i nekoliko reklama. Posebno se izdvaja ona koju je snimio za ovogodišnji Mundijal, pod pokroviteljstvom kompanije Coca - cola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Promotivni spot prikazuje ljepote i obilježja Islanda, u duhu reklame "I ovo je Bosne i Hercegovina". Promotivni spot naslovljen je riječju "Saman" ili u našem prijevodu "Zajedno".

Top Komentari

Brcak
Koji je ovo jezik``ALAL VERA??
4 0
Chupy
Zvao sam Lazu Golužu, prevede č'ojk namah. Alal je ustvari Halal.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi