Alan Ruschel tri puta "prevario" smrt

Nevjerovatno koliko ima sreće u životu

Alan Ruschel tri puta "prevario" smrt

Endin Čaušević

Fudbaler Chapecoensea, Alan Ruschel, jedan je od petorice koji je preživio avionsku nesreću koja se prošle sedmice desila u Kolumbiji.

U velikoj tragediji poginula je 71 osoba, a samo pet ih je preživjelo. U avionu koji se srušio u Kolumbiji većinom su bili igrač i članovi brazilskog Chapecoensea. Ruschel je jedan od rijetkih koji je preživio i njegovo stanje je iz dana u dan sve bolje. On još uvijek ne zna da su poginuli gotovo svi njegovi saigrači, a nesreće se ne sjeća nikako.

Brazilski mediji danas su objavili zanimljivu vijest kako je Ruschel čak tri puta "prevario" smrt.  Prije nekoliko godina Ruschel je doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je jedva ostao živ. Prije polaska aviona Chapea odlučio je zamijeniti sjedište što mu je spasilo život, te je uspio preživjeti avionsku nesreću i svjestan dozvati pomoć.

"Ako ima sedam života onda ne bi trebao da prokocka četiri koja su mu ostala", izjavio je kolumbijski doktor kada je saznao priču o igraču Chapecoensea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi