Ronaldinho otklonio sve dileme oko prelaska u Chapecoense

I dalje bez kluba

Ronaldinho otklonio sve dileme oko prelaska u Chapecoense

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Ronaldinho, nalazi se u centru sportskih medija jer se jučer pojavila informacija da je potpisao za brazilski Chapecoense.

Na internetu je kružila fotografija Ronaldinha sa zelenim dresom, a ispod je pisalo da je ovaj igrač zvanično potpisao za Chapecoense. Ipak, nakon nekoliko sati postalo je jasno da je to lažna informacija, te da je ta slika nastala 2008. godine. Nakon avionske nesreće i tragedija koja je zadesila Chape mnogi igrači su se ponudili da igraju za ovaj klub.

Ronaldinhov brat. Roberto Assis,  koji je inače njegov agent izjavio je danas da su priče da je potpisao za Chape lažne, ali da ima mogućnosti da zaigra za ovaj klub ukoliko dođe do ozbiljnih pregovora.

"Moramo ovu tragediju tretirati s velikim poštovanjem zbog porodica koje su izgubile svoje voljene. Spremni smo da pomognemo ovom klubu, ali još ne znamo na koji način. Imamo ponude dva brazilska kluba i dva južnoamerička kluba koji imaju projekte za Copa Libertadores. Također, postoje ponude iz Amerike, Kine i Evrope. Uskoro će se više znati", kazao je Roberto Assis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi