Alania i Zeba tri godine zajedno
Zeba u dresu Maribora

Povratak u Rusiju

Alania i Zeba tri godine zajedno

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački fudbaler Zajko Zeba nakon odlaska iz ruskog drugoligaša Kamaza ponovo se vraća u istu zemlju, ali i u isti rang takmičenja.

Naime, Zeba je potpisao ugovor sa Alaniom Vladikavkaz, koja je u prošlom prvenstvu zauzela 3. mjesto u ruskoj drugoj ligi te tako ostala na korak do plasmana u najviši rang, a u nastupajućoj sezoni ambicije ovog ruskog kluba su plasman u elitni rang takmičenja.

Zeba i Alania dogovorili su trogodišnji saradnju, a još uvijek nema informacija o financijskim detaljima ugovora.

Podsjetimo, Zeba je karijeru počeo u Željezničaru, a osim u timu s Grbavice igrao je i za Olimpik, Brotnjo, Zrinjski, Maribor i već spomenuti Kamaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.