Alaves odredio cijenu za Ermedina Demirovića

Zar ne vrijedi više?

Alaves odredio cijenu za Ermedina Demirovića

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović (22) ovog bi ljeta trebao da napusti Alaves.

Demirović je imao izuzetno dobru sezonu u Švicarskoj i još nije nemoguće da bude prvak sa St. Gallenom, a u međuvremenu je postalo jasno da će nakon posljednje utakmice u sezoni krenuti nazad u Španiju.

Međutim, Alaves nema plan da zadrži Demirovića, a i to će teško napraviti s obzirom da igrača žele neki veliki klubovi u Njemačkoj i Francuskoj. Između ostalih i Bayer Leverkusen, a spominjali su se još Freiburg, Leipzig, St. Etienne, Lens...

Alaves je Demirovića doveo za samo milion eura, a sada planira da ga proda za pet miliona eura. To je navodno cijena koju je klub postavio za 22-godišnjaka koji je protekle sezone kao posuđen igrač St. Gallena dao 13 golova uz pet asistencija na 24 meča Super lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo ti brojevi su Alaves natjerali da poveća Demirovićevu cijenu, što opet izgleda malo s obzirom kako se kreću današnje cijene u svijetu nogometa i kakav potencijal ima ovaj napadač.

Top Komentari

Ale23
Koji Veliki klubovi ga zele ? Nista ti klubovi nisu veci od Alavesa. Kao ni Alaves nista veliko napravili nisu. Leverkusen i RB nece ga sigurno. A Stuttgart i Freiburg su prosjecni klubovi koji ispadaju i ulaze kao Alaves. Naravno imali su i dobri vremena ali su u prosjeku klubovi koji nisu konstantni.
3 2
BaboBih
Haha pa eto ako je malo 5mil eura onda bi trebali klubovi da se otimaju za njega.. budimo realni, on jos nije imao niti jednu veliku utakmic na svijetskoj sceni, primjer Liga Sampiona, Euro Liga, E. Prvenstvo ili slicno.. tako da je on tu jos dosta nepoznat. Primjer tome je Besic koji se proda nakon jedne lude utakmice protiv Welsa, gdje zaustavljao Bale'a...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi