Alba se pridružila Valenciji
Alba sutra s Valencijom za Euroligu

Eurocup Final Four

Alba se pridružila Valenciji

Teme:

Alba se pobjedom nad Bilbaom (77:70) pridružila Valenciji u finalu Eurocupa. Pobjednik je odlučen u drugoj trećini kada je Alba napravila razliku od pet poena, dok su ostale završile  u egalu.

7.000 gledalaca u Fernando Buesa Areni očekivali su špansko finale između Valencije i Bilbaoa, ali će sutra protiv Spahijine Valencije ipak gledati berlinsku Albu.

Prvo ime pobjedinčkog sastava bio je Adam Chubb sa 27 poena i 7 skokova, McElroy je dodao 13 poena, a Byars, Jenkins i Wright po deset poena.

U redovima Bilbaoa Chris Warren je upisao 14 poena i 8 skokova, Jerome Moiso 12 poena i 3 skoka, a Axele Hervelle 10 poena i 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.