Alba: Želim da Lopetegui što duže ostane na klupi Reala
Alba i Lopeetegui su sarađivali u španskoj reprezentaciji, ali je Lopetegui dobio otkaz jer je preuzeo Real Madrid samo dan-dva uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji

Poštuje svog bivšeg seleketora

Alba: Želim da Lopetegui što duže ostane na klupi Reala

E. Škorić

Bek Barcelone Jordi Alba nada se da će Julen Lopetegui ostati trener Real Madrida.

Barcelonu sada čeka duel s Interom u Ligi prvaka (srijeda), a potom će odmjeriti snage s Real Madridom u velikom španskom derbiju.

Alba je najprije govorio o narednom rivalu, Interu, koji baš kao i Barcelona ima šest bodova nakon dva kola Lige prvaka.

"Imamo šest bodova, kao i Inter, ali želimo biti lideri. Ovo će biti teška utakmica, no uz podršku navijača možemo do tri boda kako bismo nastavili seriju pobjeda", rekao je Alba, pa je dodao:

"Gubitak Lea nam je teško pao, ali moramo pokazati pravo lice i da možemo da funkcionišemo na terenu i bez njega".

Je li Julen Lopetegui pogriješio kada je pred početak SP-a napustio Španiju zbog Reala?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi ljudi donose odluke. Julenova namjera je bila da završi SP, pa potpiše za Real, ali onda su odlučili da ga smijene. Imam veliki odnos s njim i osobno mi je puno pomogao. Nadam se da će ostati u Realu. Nije mi se dopadalo što je otišao na klupu mog rivala, ali nadam se da će tu dugo ostati. Zaslužuje to, pravi je profesionalac", poručio je Alba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi