Albanac koji je odrastao s Ibrahimovićem: "Moja ga je majka hranila..."

Loše uspomene

Albanac koji je odrastao s Ibrahimovićem: "Moja ga je majka hranila..."

E. Škorić

Albanac iz Struge, Adi Hoxha, ispričao je svoj život u Malmeu u Švedskoj, gdje je odrastao pored jedne od nogometnih ikona, Zlatana Ibrahimovića.

Adi Hoxha je rođen u Švedskoj, gdje sada radi kao trener, a ispričao je kako je njegova majka u više navrata hranila Zlatana, koji će kasnije postati jedna od najvećih sportskih ličnosti u svijetu.

Ibrahimović je iz Malmea otišao u Ajax, kasnije igrao za najveće klubove u Italiji, za Barcelonu, PSG, a nedavno se iz SAD-a vratio u Evropu i ponovo potpisao za Milan. Ibru se smatra kontroverznom osobom, temperamentnom, ponekad i bahatom.

"Kakav je bio mali Zlatan? On je uvijek htio da ga pratimo i da gledamo šta radi. Poznajem ga od njegove šeste godine. Živio je ovdje, u ovoj zgradi, na petom spratu, a mi živjeli u zgradi u blizini na trećem spratu. Njegova majka je ovdje živjela, ali bili su siromašni. Dolazio je nama i jeo hljeb, moja majka ga je više puta nahranila", ispričao je Adi.

"Sada ipak rijetko razgovaramo. Zadnji put smo razgovarali prije četiri godine. Tada sam bio u Parizu i gledao utakmicu PSG-a i to je bilo posljednji put", dodao je.

Inače, na zgradi u kojoj je živio Ibrahimović, danas se nalazi nacrtan njegov lik, a na obližnjem igralištu stoji poruka da je tu kao dijete vrijeme provodio Zlatan Ibrahimović. Mještani su naravno ponosni na svog komšiju koji je postao velika zvijezda.

Najnovije vijesti