Slavni klub se nakon 16 godina vraća u elitu, ideja je bila dovesti Ibrahimovića i Cavanija

Pregovori propali

Slavni klub se nakon 16 godina vraća u elitu, ideja je bila dovesti Ibrahimovića i Cavanija

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović i Edinson Cavani su nekoliko godina u tandemu žarili i palili francuskim terenima u dresu PSG-a, ali nisu uspjeli napraviti evropski iskorak s ovim klubom. 

Zimus su Ibrahimović i Cavani umalo postali i napadački tandem Leeds Uniteda, slavnog kluba koji je na pravom putu da se konačno vrati u Premiership nakon niza godina borava u Championshipu.

Predsjednik Leeds Uniteda, Andrea Radrizzani, je priznao kako je dvojicu sjajnih napadača zimus pokušao dovesti na Eland Road i tako Marcela Bielsu iznenaditi s paklenim napadačkim tandem.

"Bilo je kontakta s Cavanijevim agentom, ali sve je propalo. S Ibrom sa pričao konkrentnije, mogao sam krenuti po njegovo definitivno dovođenje. Bio je iskren i transparentan prema meni. Nisam pričao s treneom jer pregovori nisu bili u završnoj fazi", kazao je Radrizzani.

Na kraju je Ibrahimović izabrao Milan nakon što je napustio LA Galaxy, dok je Cavani ostao u PSG-u gdje broji posljednje sedmice jer mu na kraju sezone ističe ugovor s prvakom Francuske.

Inače, Leews United je iz Premiershipa ispao 2004. godine zbog velikih finansijskih problema i to poslije nekoliko odličnih sezona u Evropi. Ovaj tim posljednji put prvak Engleske je bio 1992. godine. Do prekida sezone zauzimao je prvo mjesto na tabeli Championshipa i na pravom putu je da izbori promociju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi