Bh. kadeti remizirali sa vršnjacima iz Albanije
FOTO: NFSBiH

Prijateljska utakmica

Bh. kadeti remizirali sa vršnjacima iz Albanije

H. Zilić

Kadetska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovala je jučer u Draču gdje su u prijateljskom meču remizirali 0:0 sa vršnjacima iz Albanije.

Iako su izabranici Nermina Šabića imali inicijativu tokom čitavog susreta, meč je završen bez golova.

Prvu priliku bh. kadeti nisu iskoristili u 19. minuti kad je šut Kenana Lamadžeme sa desetak metara izblokiran.

Marko Brkić dva puta pokušava iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara u 27. i 29. minuti. Prvi put pogađa živi zid, a u drugom pokušaju golman Albanije Klevi Totoshi brani njegov udarac.

Sergej Damjanić u 36.minuti kreće prema golu Albanije nakon odličnog dodavanja Brkića, ali protivnički golman još jednom dobro interveniše.

U 60. minuti Ante Prusina ima odličnu priliku, ali njegov šut iskosa sa desne strane golman domaće ekipe odlično brani.

Brkić u 84. minuti umalo da iskoristi nesporazum u odbrani selekcije Albanije, ali ostalo je 0:0.

Reprezentacija BiH je danas nastupila u sastavu: Arman Šutković, Ferid Šerbečić, Ali Pašić, Salih Hadžić, Savo Šušić, Bakir Nurković, Sergej Damjanić, David Čamber, Ante Prusina, Kenan Lamadžema, Marko Brkić. Igrali su još: Talha Tabaković, Sergej Bogdanić, Marko Kozina, Vedad Jakupović, Hamza Ljukovac.

Ove selekcije će u Draču odigrati još jedan meč 21. maja u 10:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi