Albanska osveta Ivanu Bogdanovu

Pamtili, pa vratili

Albanska osveta Ivanu Bogdanovu

Prije nešto više od četiri godine u žižu svjetske sportske javnost dospio je srbijanski huligan Ivan Bogdanov nakon što je u Đenovi dio jedan od glavnih faktora koji je prekinuo utakmicu između Italije i Srbije.

Bogdanov je tada, nakon što je prosjekao ogradu na stadionu Luigi Ferraris, popeo se na istu, te na njoj bakljom zapalio zastavu Albanije. 

Gotovo četiri godine kasnije stigla je albanska osveta, i to na istom stadionu, na istom mjestu. U prijateljskom susretu između Italije i Albanije jedan od albanskih navijača popeo se na mjesto na kojem je četiri godine sjedio jedan od vođa navijača Crvene zvezde.

Nije ništa palio. U majici na kojoj je ponovo bila slika "velike Albanije" gostujući navijač je razvio albansku zastavu na kojoj je pisalo "Vratio sam se svi koji me mrzite. Jači nego ikad!".

Lice albanskog navijača bilo je takođe prekriveno manjom albanskom zastavom. Bogdanovu, koji je bio vinovnik i incidenata na stadionu Partizana, sada je zabranjeno prisustvo sportskim događajima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.