Albanski navijači bijesni na UEFA-u: NE rasizmu? Smiješno!

Albanci na Kosovu protestuju protiv UEFA-e

Albanski navijači bijesni na UEFA-u: NE rasizmu? Smiješno!

Javnost na Kosovu i Albaniji nezadovoljna je konačnom odlukom iz UEFA-e koja se tiče registrovanja prekinutog susreta između Srbije i Albanije.

Kosovski Albanci okupili su se ispred kancelarije Evropske unije u Prištini gdje su iskazali nezadovoljstvom što je UEFA beogradski susret registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.

"UEFA = MAFIA" ispisano je na transparentima albanskih navijača, koji smatraju da je odluka da utakmicu za zelenim stolom dobije Srbija i više nego nepravedna i smiješna. Albanski navijači ismijavaju i čuvenu parolu "Reci ne rasizmu" koju UEFA koristi već duži niz godina u svrhu suzbijanja takvih pojava iz fudbala.

Navijačka grupa koja bodri reprezentaciju Albanije zvana Plisat, najavila je nastavak protesta u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.