Tjalland je strah i trepet: 64 gola u 37 nastupa mlađeg Haalandovog rođaka!

Predviđaju mu veliku karijeru

Tjalland je strah i trepet: 64 gola u 37 nastupa mlađeg Haalandovog rođaka!

Eldar Ganibegović

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland godinama unazad impresionira svijet.

Evropa ga je upoznala dok je još nosio dres Salzburga, zatim je dominirao u Borussiji, a čini se da je u Manhcester Cityju uhvatio najbolju formu u karijeri.

Njegovim stopama mogla bi još jedna norveška zvijezda u usponu, Alber Tjalland. Slično prezime, da. E pa, rođaci su.

Kao i njegov rođak iz Manchester Cityja, Albert je stroj za postizanje golova sa samo 18 godina. U posljednjih 37 nastupa, uglavnom za mlade momčadi Moldea, Norvežanin je zabio čak 64 gola.

Ostaje za vidjeti hoće li rođak Erlinga Haalanda krenuti istim putem kao i zvijezda Manchester Cityja, koji ove sezone ima 20 golova i 3 asistencije u 13 utakmica za Manchester City.

Njegova vrijednost trenutno se procjenjuje na samo 25.000 eura, ali je jasno da će, ako ovako nastavi, to uskoro biti milionski iznos.

Baš kao i Haaland, Tjalland je visok, snažan, brz i ima jak šut. Uskoro bismo ih mogli gledati i u tandemu u reprezentaciji Norveške, koja bi tako mogla dobiti najubitačniji napadački duo na svijetu.

Top Komentari

Klicko
U real sine to ti je šlag
0 1
semirM
Neka ga kupi Željo dok je vakat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi