Alberti: Džeko je sigurno igrač Milana

Italijanski stručnjak za transfere

Alberti: Džeko je sigurno igrač Milana

Edmir Škorić

Hoće, neće, hoće, neće ili, ipak, hoće? Edin Džeko je iz dana u dan sve bliži, ili sve dalji od svog dječačkog sna. No, stručnjak za transfere u Italiji Jose Alberti smatra da je naš reprezentativac sigurno od ljeta novi član Rossonera.

Jose Alberti je menadžer koji ne zastupa Edina Džeku, no u Italiji ga poznaju kao vrhunskog stručnjaka za transfere. Tako Alberti smatra da će se napadač Wolfsburga, koji trenutno košta 40 miliona eura, od ljeta naći na San Siru.

"Milan je već potpisao Džeku od juna i on će doći nakon Svjetskog prvenstva. Sporazum je završen u januaru, za vrijeme važnog sastanka, na večeri, između Adriana Gallianija, Džeke i njegovog oca", kazao je Alberti za Calciomercatonews.com.

"Mogu reći da je Džeko 100% igrač Milana. Sve što nedostaje je potpis ugovora i službena objava transfera", dodaje Alberti.

Za sada ni Milan, ni Wolfsburg, kao ni sam Džeko nisu potvrdili Albertijeve izjave, pa ćemo konačnu sudbinu našeg Dijamanta saznati početkom ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.