Aldin Džidić između Sarajeva i Mladosti?

Defanzivac bira novi klub

Aldin Džidić između Sarajeva i Mladosti?

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik danas je napustio najbolji igrač i strijelac u prošloj sezoni Mahir Karić, koji je oprostio dugove klubu, a zauzvrat dobio čiste papire, sjajni napadač svoju karijeru nastavlja u tuzlanskoj Slobodi.

Ekipa s Tušnja, odnosno Azmir Husić kako saznaje SportSport.ba kontaktirao je i sjajnog stopera crno-crvenih Aldina Džidića, međutim ovaj se zahvalio na korektnoj ponudi prvog čovjeka tuzlanske Slobode.

Svoju karijeru kako saznaje ovaj korpulentni stoper iza kojeg je sjajna polusezona, nastavit će u ekipi Sarajeva ili Mladosti iz Kaknja. Sarajevo u narednoj sezoni ima šampionske ambicije, a potreban im je pored dvojice mladih defanzivaca (Kovačević, Mihojević), jedan iskusniji poput Džidića, koji bi komandovao zadnjom linijom kluba s Koševa.

Međutim svim silama u svoj klub ovog stopera želi dovesti i prvi čovjek bosanskog "Hoffenheima" Mensur Mušija, koji se prošle zime dogovorio da Džidić potpiše za Mladost, kada se vraćao iz Kazahstana, međutim isti je prihvatio poziv matičnog kluba Čelika ispred unosne ponude kluba iz Kaknja. Ovaj put prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja pod svaku cijenu svoju zadnju liniju želi osnažiti ponajboljim stoperom u Premijer ligi, a Džidiću bi odgovarala i blizina Kaknja, te igranje bez pritiska što bi sigurno bio slučaj kada bi potpisao za bordo-bijele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako Džidić potpiše za Mladost, njegovim stopama bi mogao i sjajni ofanzivni veznjak Fenan Salčinović, kojem je također istekao ugovor sa zeničkim Čelikom, te se nalazi na meti nekoliko domaćih i inostranih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi