Da li se u Švicarskoj nalazi rješenje za neefikasnost reprezentacije BiH? Turkeš ponovo zabio!

Treći gol u sezoni bh. napadača

Da li se u Švicarskoj nalazi rješenje za neefikasnost reprezentacije BiH? Turkeš ponovo zabio!

Eldar Ganibegović

Potencijalni bh. reprezentativac koji iza sebe ima tešku povredu vraća se u formu. U pitanju je Aldin Turkeš koji je danas bio junak svog tima u Švicarskoj. 

U okviru 7. kola švicarske Super lige Winterthur je na svom terenu ugstio ekipu Lausanne Ouchyja, a konačan rezultat glasio je 2:1.

Prvi do gola stiže domaći tim. Igrala se 31. minuta kada je Di Giusto pogodio za 1:0.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, gosti dolaze do izjednačenja. Strijelac je bio Pos.

Meč je odlučen u 40. minuti, a junak domaće ekipe bio je bosanskohercegovački napadač, Aldin Turkeš.

Di Giusto je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Turkeš postiže pogodak za vodstvo i, kasnije će se ispostaviti, tri boda svog tima.

Oglasi

Bio je ovo već treći gol Turkeša ove sezone u ligi ove sezone i s nekoliko igrača dijeli treće mjesto liste strijelaca. Prvi je Okita s pet, a drugi Bedia s četiri gola.

Ovaj potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je odigrao svih 90 minuta za svoj tim i pokazao da se vraća u formu nakon teške povrede koja ga je dugo udaljila s terena.

Kako u našoj reprezentaciji funkcioniše malo toga, za očekivati je da ga novi selektor, ko god on bio, proba u naredne četiri utakmice kvalifikacija i vidi da li može pomoći Zmajevima.

Super liga, 7. kolo:

Winterthur - Lausanne Ouchy 2:1 (Di Giusto 31', Turkeš 40'; Pos 37')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi