Gubili su, a onda je Stevanović ubacio u petu brzinu: Zmaj donio preokret i pobjedu svom timu!
Gol i asistencija Miroslava Stevanovića za pobjedu Servettea.

Gol i asistencija popularnog Miće

Gubili su, a onda je Stevanović ubacio u petu brzinu: Zmaj donio preokret i pobjedu svom timu!

E. Ganibegović

U okviru 17. kola švicarske Superlige Servette je slavio na gostovanju kod Winterthura rezultatom 1:2, a najzaslužniji za tri osvojena boda gostiju je reprezentativac BiH Miroslav Stevanović.

U prvom poluvremenu gosti su imali više loptu u nogama, no opasniji pred golom bili su domaćini. Ipak, nismo vidjeli pogodak u prvih 45 minuta.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 53. minuti, Ardaiz je doveo Winterthur u vodstvo od 1:0, nakon čega je Miroslav Stevanović ubacio u petu brzinu.

Prvo je bh. reprezentativac u 63. minuti na asistenciju Barona postigao pogodak za izjednačenje, da bi u 77. asistirao Vallsu za preokret i tri boda.

Nakon ove pobjede Servette je drugi na tabeli s 32 boda, četiri više od St. Gallena, no i 13 manje od Young Boysa pa su šanse da budu prvaci svedene na minimum.

S druge strane, Winterthur nakon ovog poraza ostaje na posljednjem, desetom mjestu, s 20 bodova koliko ima i deveti Zurich.

Oglasi

U narednom kolu Stevanović i ekipa će u goste kod Basela, dok će Winterthur ponovo biti domaćin i to ekipi Siona.

Za 32-godišnjeg Stevanovića ovo su bili peti gol i peta asistencija u sezoni na 21 nastupu koliko ukupno ima u svim takmičenjima.

Ponovo je bivši fudbaler Željezničara pokazao da je ključni igrač Servettea, a zbog njegovih partija sigurno je zadovoljan i selektor Faruk Hadžibegić.

Podsjetimo, u martu mjesecu utakmicama protiv Islanda i Slovačke počinju kvalifikacije za EURO, a Stevanović bi se trebao standardno naći na spisku.

Superliga Švicarske, 17. kolo:

Winterthur - Servette 1:2 (Ardaiz 53'; Stevanović 63', Hall 77')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi