Alecsandro: Juninho je i dalje ekspert za slobodnjake

Alecsandro: Juninho je i dalje ekspert za slobodnjake

Juninho Pernambucano u posljednje tri godine ne igra vrhunski evropski fudbal, ali i dalje važi za jednog od najboljih nogometaša, barem kada je u pitanju izvođenje slobodnih udaraca.

Brazilac je u svojoj karijeri postigao bezbroj pogodaka sa distance iz slobodnih udaraca, a ove sezone je u legendarnom brazilskom Vascu nastavio gdje je stao. 

 

"Juninho je imao brilijantnu evropsku karijeru, a sa svojim slobodnjacima uspijevao je zabrinuti i najbolje golmane. Međutim, ni sada situacija nije mnogo drugačija. Kada vidim da izvodi slobodan udarac spremim se za dvije stvari: potrčim da proslavim gol ili se namjestim na odbitak.", rekao je Juninhov saigrač iz Vasco de Game, Alecsandro.

 

Juninho je najveći dio karijere proveo u Lyonu, gdje je postigao 100 pogodaka, od toga čak 44 iz slobodnih udaraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.