Čeferin dolazi u BiH, Zeljković zadovoljan susretom s prvim čovjek UEFA-e

Za bolje sutra bh. nogometa

Čeferin dolazi u BiH, Zeljković zadovoljan susretom s prvim čovjek UEFA-e

E. Škorić

Nakon današnjeg sastanka IO UEFA, a prije sutrašnjeg Kongresa, Aleksander Čeferin, predsjednik krovne evropske fudbalske organizacije, sastao se sa delegacijom NS/FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Predsjednik Zeljković je izrazio zadovoljstvo ovim sastankom:

"Zahvaljujem predsjedniku UEFA-e koji je nakon izuzetno turbulentnog dana našao vremena da razgovara sa nama. Ovaj sastanak smatram veoma značajnim za daljnji razvoj fudbala u BiH, a posebno infrastrukture. To je bila i glavna tema o kojoj smo razgovarali, odnosno predstavio sam prioritetne projekte iz plana razvoja Save. Uefa je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme sa kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u BiH. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati".

Zeljković je na kraju dodao da će se još jednom u narednih mjesec dana sastati sa predsjednikom UEFA-e te da će Čeferin ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, prije početka EURO-a posjetiti NS/FS BiH .

Također, istkanuto je da bh. klubovi nisu za novonastalu Superligu, protiv koje se bori i UEFA na čelu s Čeferinom.

Promo

Top Komentari

MethodMan
Svaka čast ja vjerujem da Begić nikad nije ni pokušao stupiti u kontakt s nekim. Već je čeko samo sastanke na koje nisu redovno dolazili
4 0
Rajvosa2019
Ziku Vice glava kao plinska boca / bas me interesuje sta ce biti sa tim projektom 12 terena - nadam se necem pozitivnom , iako mislim da je to jos jedna sarena laza , vrjeme ce pokazati svoje
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi