Rusija na nogama zbog kontroverznog Kokorina: "Kakav je to moron, pa šta je u glavi tog panja?!"

Nepromišljena izjava

Rusija na nogama zbog kontroverznog Kokorina: "Kakav je to moron, pa šta je u glavi tog panja?!"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativci Rusije, Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev, osuđeni su 2019. godine na po godinu i po dana zatvora zbog napada i prebijanja političara Denisa Paka.

Oni su u oktobru 2019. godine u jednom moskovskom kafiću pod uticajem alkohola nasrnuli na Paka, a istom prilikom i na Sergeja Gajisina, šefa Državnog naučnog centra.

U incident su bili uključeni Kokorinov brat Kiril i još jedan mladić, a obojica su dobila identične kazne kao i nogometaši.

Kokorin je sada ponovo u centru pažnje ruskih medija zbog jedne kontroverzne i nimalo dobre izjave.

Bivši igrač Fiorentine, Sočija, Dinamo Moskve i Zenita kazao je da bi svaki zreli i odrasli muškarac jednom trebao otići u zatvor.

Ranije je Kokorin rekao da ne žali što ima kriminalni dosje. “Jednom sam rekao da bi svaki normalan momak i čovjek trebao odležati da bi dobio i osjetio takvu školu. Ovo je životni hak da se momci koji su plivali osvijeste - na jedan ili dva mjeseca u istražnom zatvoru", rekao je nogometaš.

Oglasi

Kokorin igra za Aris na posudbi od avgusta 2022. godine. Prava na 31-godišnjeg igrača pripadaju italijanskoj Fiorentini.

Ruski nogometaš je izazvao mnogo reakcija i osuda nakon izjave o zatvoru, a bloger Vasilij Utkin bio je posebno oštar.

“Kokorin je pravi moron. Pa, kako čovjek može govoriti takve stvari? Zar ovaj kreten misli da bi svi trebali da siluju, pljačkaju i krše razne zakone samo da bi otišli u zatvor i "dobili životnu školu". Kakva krajnja glupost, šta je u glavi tog panja?", poručio je Utkin.

U prošlost imao nemoralnu ponudu

Aleksandr Kokorin je 2015. godine od glumice iz filmova za odrasle Aline Yeremenko dobio ponudu za maraton u krevetu. Sve što je trebao je postići pet golova u 10 nastupa za moskovski Dinamo.

Ona je u jednoj emisiji komentarisala izglede reprezentativaca Rusije. Kokorin je dobio ocjenu 10, a zatim i ponudu za maraton u krevetu od 16 sati.

Alina je imala samo jedan zahtjev. Da postigne pet golova do kraja sezone u 10 utakmica koje su tada ostale napadaču Dinama.

"Ako do kraja sezone Aleksandar Kokorin postigne pet golova, obećavam da ću s njim imati maraton u krevetu koji će trajati 16 sati. To bi bio moj znak zahvalnosti za golove", istakla je ona.

Međutim, Kokorin se do kraja te sezone namučio. Postigao je samo jedan pogodak i ostao je bez poprilično primamljive nagrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi