Aleksandar Kosorić karijeru nastavlja na Malti

Potpisuje za Balzan

Aleksandar Kosorić karijeru nastavlja na Malti · Saznajemo

E. Čaušević

Nekadašnji defanzivac Željezničara, Aleksandar Kosorić, nedavno je napustio latvijski Spartaks nakon što nije imao želju da produži saradnju s ovim klubom.

U posljednje vrijeme bilo je govora da bi se Kosorić mogao vratiti u Premijer ligu BiH, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa. Kako saznaje SportSport.ba ovaj defanzivac će karijeru nastaviti na Malti i to u dresu Balzana.

Kosorić je s Balzanom dogovorio sve uslove i početkom januara ova saradnja će se ozvaničiti. Ovaj 31-godišnji fudbaler u protekloj sezoni za Spartaks odigrao je 29 utakmica i postigao jedan gol.

Na Malti je trenutno pauza od nekoliko sedmica i prvenstvo se nastavlja 11. januara. Balzan tada dočekuje Birkirkaru i moguće je da bi Kosorić mogao debitovati u ovom meču. Balzan je nakon 13 odigranih kola na sedmom mjestu sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi