Milaković napustio Leotar: Krećem u nove pobjede, klubu želim sve najbolje

Kreće u nove izazove

Milaković napustio Leotar: Krećem u nove pobjede, klubu želim sve najbolje

S. Mlaćo
Sada je i zvanično poznato da će FK Leotar od naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS. Trebinjci nisu izborili opstanak, a to će donijeti i promjene u igračkom kadru.

Klub sa Polica između ostalih napustio je Aleksandar Milaković. On je u Trebinje stigao iz Sloge Doboj.

“Nakon jedne polusezone napuštam klub iz Trebinja. Došao sam kao kapiten i lider ekipe koja je ispunila svoj cilj i ostala u ligi.

Leotar je imao isti cilj i nisam imao ni trunku sumnje da ćemo to ostvariti ali jednostavno neke stvari se nisu poklopile i to ostavljam iza sebe. Zahvalio bih se svima u klubu, posebno predsjedniku Rajku Mičeti. Leotaru želim da se što prije vrati u Premijer ligu, a ja idem u nove pobjede“, rekao je Milaković za SportSport.ba.

Sigurno je da neće dugo biti bez kluba.

“Sezonu sam završio sa tri gola i dvije asistencije u 28 odigranih utakmica. Sto se tiče narednog kluba interesovanja za mene ima ali ću uzeti vremena za razmišljanje“, dodao je Milaković.

Prije Sloge i Leotara Milaković je nastupao za Zvijezdu Gradačac, Tekstilac, FK Tuzla City,  austrijski Leobendorf....

Oglasi

Kako je već poznato, novi članovi Premijer lige su NK GOŠK i FK Zvijezda 09.

Zvijezda 09 nije bila prvoplasirana, ali nakon što licencu nije dobila ekipa Krupe, mjesto u Premijer ligi 'dobio' je tim iz Etno sela Stanišići.

Da li će Milaković ostati u Premijer ligi i u narednoj sezoni ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vremena za čekanje i nema puno jer svi premijerligaši do kraja sedmice će biti u pogonu.

Očekuje nas sigurno itekako zanimljivo ljeto i nova uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije