Nakon onoga što je Mitrović večeras uradio, u Al-Hilalu će zauvijek zaboraviti na Neymara!

Srbin u velikoj formi

Nakon onoga što je Mitrović večeras uradio, u Al-Hilalu će zauvijek zaboraviti na Neymara!

Edmir Škorić

Neymara nema zbog povrede i pitanje je da li će se i kada više vratiti fudbalu, ali čelnici bogatog kluba iz Saudijske Arabije, Al-Hilala, očito nemaju previše razloga za brigu.

U utakmici bez teško povrijeđenog Neymara Al-Hilal je večeras ugostio Mumbai City iz Indije u 3. kolu azijske Lige prvaka, a na kraju je bilo čak 6:0 u korist Saudijaca.

Noć za pamćenje imao je srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je postigao prvi gol u petoj minuti, drugi u 67. minuti za 2:0 i onda u 80. minuti za 4:0. Taj posljednji bio je remek djelo.

Osim tri gola, Mitrović je upisao jednu asistenciju, a strijelci su pored njega bili Sergej Milinković-Savić, Al Burayk i Al Malki.

Partija Mitrovića, ali i njega forma najviše raduju sve u Srbiji pred važne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u novembru.

Oglasi

Gosti su večeras čak dobro i prošli budući da je domaća ekipa stvorila još nekoliko sjajnih šansi. Kako god, Al Hilal je lider u grupi D sa sedam bodova, toliko ima i Navbahor Namangan, dok Nassaji Mazandaran ima tri, a Mumbai ostaje bez bodova.

Samo prvi u grupi ide u play-off Lige prvaka, a sve su prilike da će ta pozicija pripasti Al-Hilalu koji je ostao bez Neymara, no i dalje ima raspoložene Mitrovića, Milinković-Savića, a tu je i stoper Kalidou Koulibaly, Ruben Neves u veznom redu, desno krilo je Malcom koji je doveden iz Zenita...

Ekipa koju predvodi iskusni portugalski strateg Jorge Jesus pokušat će da osvoji i azijsku Ligu prvaka, ali i Saudijsku Pro ligu, što neće biti lako s obzirom na kvalitet ekipa poput Ronaldovog Al-Nassra ili Benzeminog Al-Ittihada.

Posljednji predstavnik Saudijske Arabije svoj meč igra sutra. Ronaldo, Brozović i društvo od 20 sati dočekuju katarski Al Duhail, dok je Al-Ittihad večeras sa 1:0 savladao irački Al Quewa Al Jawiya.

Top Komentari

Zenicanin
Joj naslova, de novinar polij se vodom, nabij se nogom
1 0
Aspirator
liga sampiona, 3 navijaca gledaju kako jedan tim igra dok drugi stoji hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi