On zabija kako stigne - Novi nerealan gol Aleksandra Mitrovića!

Za pobjedu Al-Hilala

On zabija kako stigne - Novi nerealan gol Aleksandra Mitrovića!

Midhat Šljivak

Al-Hilal je u 10. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao Al Khaleej s 1:0, a jedini pogodak je postigao sjajni srbijanski fudbaler Aleksandar Mitrović i to na zaista sjajan način.

Aleksandar Mitrović nastavio je seriju golova u Saudijskoj Arabiji. I danas je donio tri boda svom timu osmim pogotkom sezone.

Al-Hilal je u ovaj meč ušao bez najveće zvijezde Neymara. Brazilac je doživio tešku povredu koljena zbog koje će propustiti ostatak sezone, ali nije previše nedostajao kolegama.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 30. minuti. Nevjerovatni Aleksandar Mitrović na zaista fenomenalan način postiže pogodak glavom i donosi svom timu prednost od 1:0.

Oglasi

Lopta je padala vertikalno prema srbijanskom napadaču. Nije mu to bio preveliki problem, pa je uslijedio prekrasan udarac glavom za vodstvo od 1:0.

S obje strane je u nastavku viđen veliki broj prilika. Pravo je čudo kako nije bilo promjene rezultata i na kraju je Mitrović ponovo bio junak svog tima.

Al-Hilalu je ovo osma pobjeda sezone i ovaj tim je vodeći s 26 osvojenih bodova. Prvi pratitelj Al-Taawon je udaljen tri boda.

Aleksandar Mitrović vodi svoj tim prema novom naslovu prvaka. Iako je ostalo još dosta do kraja sezone Al-Hilal na terenu djeluje uvjerljivo u odnosu na druge i odbrana titule je nešto što je sasvim sigurno cilj.

Srbijanski napadač je trenutno na učinku od osam golova u 11 utakmica. Ovom učinku je dodao i dvije asistencije.

Oglasi

On je trenutno drugi strijelac lige. Ispred njega je samo Cristiano Ronaldo koji je već zabio 10 pogodaka.

Al Hilal u narednom kolu čeka veliki derbi protiv Al Ahlija i bit će to još jedna prilika da Mitrović podeblja golgeterski učinak.

Prvenstvo Saudijske Arabije:

Al-Hilal - Al Khaleej 1:0

Oglasi