Piksi se ipak zadnji smije: Srbi slave odluku iz Njemačke, još su u igri
Veznjak Bayerna nije u planovima Juliana Nagelsmanna (Foto: EPA)

Talentovani veznjak neće dobiti poziv Nagelsmanna

Piksi se ipak zadnji smije: Srbi slave odluku iz Njemačke, još su u igri

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler Bayerna Aleksandar Pavlović (19) ipak neće dobiti poziv Juliana Nagelsmanna za martovske akcije. Pavlović će prvo zaigrati za U21 selekciju i to je dobra vijest i za Srbiju koja ga pokušava dovesti u svoje redove.

Aleksandar Pavlović neće dobiti poziv selektora reprezentacije Njemačke Juliana Nagelsmanna već će prvo reprezentativno iskustvo sticati u mladoj selekciji koju predvodi Antonio Di Salvo.

Talentovani veznjak Bayerna igra odlično. Nametnuo se kod Thomasa Tuchela, ali njemački mediji ističu kako je još dosta rada potrebno da bi dostigao nivo za poziv u A selekciju.

"Julian Nagelsmann trenutno ne razmišlja o Aleksandru Pavloviću. Iako veznjak pokazuju dobar bundesligaški nivo igre s loptom, on ima dosta prostora za napredak u igri bez lopte, a to je krucijalno za dostizanje vrhunskog nivoa", navodi njemački Sport i dodaje:

"Plan DFB-a za Pavlovića je da se ustali kao vođa U21 tima. Zato se očekuje da ga pozove selektor Antonio Di Salvo za utakmice protiv Kosova i Izraela narednog mjeseca."

Oglasi

Pavlović je također otkrio kako za sada nema razgovora o pozivu selektora Nagelsmanna, no navodi kako bi mu bila čast da obuče dres Elfa.

"Još uvijek ne znam ništa o tome. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali nastup na Evropskom prvenstvu bio bi san. Poziv bi mi bio dodatna motivacija za naredni period", istakao je vezni fudbaler Bayerna.

Srbi žele Pavlovića u dresu Orlova

Javnost u Srbiji traži od selektora Dragana Stojkovića Piksija da pozove Pavlovića u nacionalni tim. Međutim, ni on ne smatra ovog fudbalera još uvijek dovoljno kvalitetnim za A tim.

"Mora ići stepenik po stepenik. Debitovao je za Bayern, pa kao mora u A tim. Ne ide to baš tako, osim ako si čudo od igrača kao Pele", rekao je nedavno Stojković i zbog toga se našao na velikom udaru javnosti.

U Srbiji smatraju da su ovakve izjave nepotrebne i da otežavaju proces dobijanja Pavlovića na kojeg će Nijemci sasvim sigurno računati u narednim godinama.

Ipak, očigledno da i u Njemačkoj za sada smatraju da 19-godišnjak još nije nivo za A tim, pa Piksijeve riječi imaju podlogu.

Srbi su naravno zadovoljni ovakvim raspletom situacije. Poziv Nagelsmanna vjerovatno bi završio priču oko nacionalnog tima, a ovako Orlovi još uvijek imaju šansu da dođu do mladog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti