Aleksandar Pavlović ide na Evropsko prvenstvo, ali ne s reprezentacijom Srbije?
Mladi veznjak ima veliko povjerenje Thomasa Tuchela (Foto: EPA)

Vezista Bayerna

Aleksandar Pavlović ide na Evropsko prvenstvo, ali ne s reprezentacijom Srbije?

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Bayerna Aleksandar Pavlović (19) uskoro bi mogao postati reprezentativac Njemačke. Julian Nagelsmann razmišlja da mu pošalje poziv za naredne akcije, a momak koji je porijeklom iz Srbije je za njemačke medije govorio na ovu temu i ističe da bi mu bio san igrati na Evropskom prvenstvu.

Aleksandar Pavlović sa samo 19 godina igra važnu ulogu u veznom redu minhenskog Bayerna. Thomas Tuchel je ovom mladiću pružio pravu šansu i on je maksimalno koristi.

Njegove igre nisu prošle neopaženo kod selektora Njemačke Juliana Nagelsmanna. Lako bi se moglo desiti da dobije poziv već za naredne akcije nacionalnog tima.

Pavlović u razgovoru za njemačke medije ističe kako bi mu bila čast nositi dres Elfa na Evropskom prvenstvu. Ipak, tvrdi da još nije dobio nikakav poziv.

"Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Još uvijek ne znam ništa o tome", rekao je Pavlović i dodaje kako bi nastup na Evropskom prvenstvu bio san.

Oglasi

"Naravno, nastupom na Evropskom prvenstvu ispunio bih san. Bilo bi veoma lijepo igrati tamo i poziv bi mi bio dodatna motivacija za naredni period", govori Pavlović.

19-godišnji veznjak odigrao je ove sezone ukupno 12 utakmica za Bayern i ima učinak od dva pogotka i dvije asistencije.

Piksi Stojković na udaru zbog Pavlovića

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na popriličnom je udaru zbog komentara kojeg je imao o Aleksandru Pavloviću.

I dok zove brojna druga imena za veznjaka Bayerna je poprilično grubo reagovao i poručio je da 19-godišnjak nije Pele da odmah ide u A tim.

Oglasi

"Mora ići stepenik po stepenik. Debitovao je za Bayern, pa kao mora u A tim. Ne ide to baš tako, osim ako si čudo od igrača kao Pele", rekao je Stojković nedavno.

Piksi dakle čeka s pozivom za mladog fudbalera koji ima pasoš Srbije. Nagelsmann će po svemu sudeći biti brži i Aleksandar Pavlović bi u martu mogao postati reprezentativac Njemačke.

To će sigurno biti popriličan udarac za Srbiju. Pavloviću se predviđa jako dobra karijera i Srbi bi se mogli hvatati za glavu u budućnosti.

Pored Pavlovića Srbija vjerovatno ostaje i bez veziste Liverpoola Stefana Bajčetića. Ovaj mladić je odabrao Španiju i da nije bilo povrede, vjerovatno bi se već našao na spisku A tima.

Top Komentari

Alme1921
Bravo Aleks
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi