Šta se dešavalo na sastanku s Vasoskim? Makedonac nam je kratko odgovorio

Sarajevo traži trenera

Šta se dešavalo na sastanku s Vasoskim? Makedonac nam je kratko odgovorio

A. Čaušević

FK Sarajevo je pet dana uoči zakazanih priprema u potrazi za novim trenerom. 

Nakon odlaska Gorana Sablića dosta imena se spominjalo kao njegovi mogući nasljednici, ali jedno ime se izdvojilo.

Poptuno iznenada najveće šanse da postane novi trener višestrukog prvaka BiH dobio je Aleksandar Vasoski, perspektivni 42-godišnji stručnjak iz Sjeverne Makedonije.

Vasoski je u srijedu doputovao u Sarajevo, a isti dan je nakon doručka s poznanicima iz bh. prijestolnice otišao i na sastanak s čelnicima Bordo kluba.

Nakon održanog sastanka kontaktirali smo Vasoskog koji je bio "zakopčan do grla", što je nekako i očekivano u ovakvim situacijama.

"Sve će se znati u narednih dan ili dva, imajte razumjevanja", poručio nam je Vasoski.

Vasoski je na sastanku razmijenio mišljenja s vodstvom Sarajevo. Upoznao se sa situacijom u klubu te iznio svoje planove.

Sada je nekadašnjem odličnom štoperu koji je u trenerskoj karijeri osim u Akademiji Pandev radio i u Vardaru preostalo da sačeka konačnu odluku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, osim imenovanja novog trenera u narednim danima se očekuje i predstavljanje nekolicine igrača, među kojim su Asmir Suljić i Nihad Mujakić.

Podsjećanja radi, prozivka FK Sarajevo je zakazana za 10. januar. Precizan plan priprema se očekuje nakon imenovanja novog trenera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Klub u fazi raspadanja. Sto god odluce, bjezi jarane dokle te noge nose
1 18
Shaba
Vjerovatno lik ima kvalitet, al slabo su se nama pokazali ti strani treneri. Kad god smo uzeli stranca, ni na sta to nije licilo. Plisek, Jarni, Jesic, Sablic. Haman da mi ne ucimo previse iz gresaka. Sto se tice igraca, mac s dvije ostrice, svasta moze bit. Svake sezone ispliva neko dobar u ligi, al malo kad mi pokupimo tog dobrog, po obicaju skauting nam je 0 , ubodemo svakog 36-og.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti